febrer 13

Sintonitzar amb el periodisme local

Avui que diuen que és el Dia Mundial de la Ràdio, recordo la meva primera feina com a Periodista, que va ser, precisament, a la ràdio. Amb professionals de primera al capdavant, Ràdio Berga ha estat escola de moltes. Els estius de connexions en directe explicant les festes majors dels pobles del voltant, els informatius de cap de setmana, les aventures per trobar i aixecar temes, les retransmissions de les eleccions o de La Patum, i el llarg etcètera d’experiències viscudes, van ser només el pretext ideal per aprendre a redactar peces periodístiques, a fer entrevistes, a editar, a locutar, a treballar sota pressió, i a produir tot allò que calia per aconseguir el que ens proposavem.

Imatge d'un micròfon i uns auriculars

Ràdio Berga va ser durant uns anys la veu de moltes històries, explicada des de molts punts de vista i feta des d’una qualitat envejable. I jo vaig tenir la sort d’aprendre-hi tot el que a la facultat es quedava en teoria. Perquè contràriament al que s’acostuma a pensar, molts mitjans locals acaben fent una comunicació molt més potent i autèntica que la que pot oferir qualsevol gran mitjà que parla des de la distància i el desconeixement de la zona.

Només per això, per l’aportació social que suposa comptar amb mitjans de proximitat i pel fet d’esdevenir escoles vitals de l’ofici, els mitjans locals fets des de la professionalitat haurien d’esdevenir serveis essencials de qualsevol municipi.

Tant de bo aprenguem a cuidar les nostres sintonies i a les professionals que les fan possibles, perquè quan deixen de sonar, són moltes les veus que es silencien i les estudiants que queden orfes de dosis de realitat.Potser també t'interessa

Parlar des del cor com a acte revolucionari col·lectiu

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}