novembre 11

Quin lloc ocupa la comunicació de la teva organització?

Fa unes setmanes et parlava de la importància de diferenciar entre informar i comunicar. Recollint aportacions del que vaig desenvolupar a la meva Tesi sobre “La comunicació corporativa a les entitats del Tercer Sector de la Catalunya Central (2015-2018): Rutines, estructures i mitjans de proximitat”, si fem un cop d’ull a la comunicació que s’ha fet tradicionalment a les entitats socials, ens adonem que la majoria d’organitzacions han reproduït maneres de fer verticals més pròpies de l’empresa i del periodisme, i no pas d’aquesta altra concepció de la comunicació (Miguel i Santolino, 2013) entesa des d’una perspectiva transversal. Es tracta d’una tendència que ha anat canviant els darrers temps i per sort, cada vegada més les organitzacions entenen la seva comunicació com el seu sistema nerviós central (Serrat, et al.; 2013). 

Aquest punt de partida és bàsic per desenvolupar una bona comunicació: és un error pensar que la comunicació dels nostres projectes és una peça més de l’engranatge ja que aquesta travessa totes les àrees i per tant, hauria de ser des d’aquesta mirada que hem de ser capaces de plantejar i replantejar les nostres accions comunicatives: qualsevol acció que fem porta inherent la comunicació i a la vegada, esdevé l’eina estratègica necessària per aportar un valor afegit al nostre dia a dia. I és que en definitiva, tots els actes quotidians esdevenen, en última instància, actes comunicatius. 

I la teva comunicació, forma part del cervell de l’organització?Potser també t'interessa

Marta Escarrà: “Només la consciència és la que ens pot ajudar a transformar el món; tinc la certesa que una sola unitat pot influir en les persones de l’entorn més proper”

Marta Escarrà: “Només la consciència és la que ens pot ajudar a transformar el món; tinc la certesa que una sola unitat pot influir en les persones de l’entorn més proper”

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}