novembre 5

A vegades, voler tocar massa tecles ens fa desafinar

L’altre dia una amiga m’explicava la seva darrera experiència amoblant el pis nou que s’ha comprat. L’Emma és autònoma i treballa la major part del temps des de casa, i per això tenia clar que volia destinar un espai important del pis a convertir-lo en despatx. L’atabala adonar-se que això de les distribucions no és el seu fort i es fa mal amb els plànols, però després de pagar l’entrada del pis, les despeses derivades dels tràmits i amb una hipoteca a l’esquena, el seu objectiu era estalviar en tot allò que pugués i per tant, no es va plantejar contractar una interiorista ni res que s’hi assamblés. 

 Les poques estones que li deixava la feina, les es va dedicar a agafar idees per internet. Al cap d’una setmana d’anar a dormir a les tantes sense una idea clara del què volia, va decidir demanar ajuda a una amiga dissenyadora, que, a partir de les seves necessitats, li va fer una proposta en menys de 24 hores. Veient una mica de llum al final del túnel, l’Emma va entrar a la web d’IKEA per comprar-hi tots els mobles que havien de donar forma a la proposta que li havia fet la seva amiga. Va tornar-hi a destinar més nits de les que hauria volgut però un cop ho va tenir tot, va decidir que aniria personalment a recollir els mobles per estalviar-se el servei de transport i no va contemplar el servei de muntatge perquè els preus li van semblar excessius. 

Després de passar el dia a IKEA comprovant que tot allò que havia posat a la llista de la compra era tal i com es veia a les fotografies i un cop a la zona de recollida dels mobles: sorpresa! No tenia clares les mides del seu cotxe però en veure les dimensions d’alguns dels paquets, va començar a dubtar que capiguessin en el seu vehicle. Amb l’ajuda d’un dels dependents, va poder comprovar que, efectivament, no es podia endur tots els mobles que necessitava. Desesperada, va valorar la idea de tornar-hi un altre dia amb la furgoneta d’un amic, però veient que això implicaria perdre un altre dia lliure que no tenia, va decidir pagar el servei de transport per acabar el més aviat possible amb el tema. 

 Amb els mobles ja a casa i després d’haver desaprofitat dos dies de la seva jornada laboral en intentar muntar el que havia de ser el seu despatx, va engegar una cerca desesperada per trobar algú que li resolgués aquell desgavell. Ja li era igual qui però ho necessitava amb urgència perquè no podia destinar-hi més hores i necessitava poder treballar per tenir a temps una entrega. Va acabar pagant els serveis del primer candidat que va trobar a través d’Internet, amb el suplement per a urgències. 

 Seria ideal dominar totes les disciplines, però com que malauradament no som superhomes ni superdones, a vegades voler fer coses que s’escapen del nostre domini pot suposar-nos una sobrecàrrega de feina i una pèrdua de temps. Per això, és important delegar en professionals allò que creiem que pot ser contraproduent assumir nosaltres. T’hi ajudo?Potser també t'interessa

I tu, informes o comuniques?

“Per existir plenament, cal tenir un lloc en la llengua”

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}